Tafedimtea
Tafedimtea

A TAFEDIM TEA GYÓGYHATÁSAI

(5/1)

A Tafedim teának számos különleges tulajdonsága ismert. Gyógyhatását már több kísérlet is igazolta, most ezeket szedjük egybe:

A Tafedim tea gyógyhatásai

ANTIBAKTERIÁLIS AKTIVITÁS

A Tafedim tea vagy a szőrös kutyatej alkoholos kivonata is kiválóan alkalmas arra, hogy meggátoljuk az Escherichia coli, a Staphilococcus aureus, a Pseudomonas aeruginosa és a Bacillus subtili növekedését. A Tafedim tea tehát egy igen erős antibakteriális szernek minősül.
 

MALÁRIA ELLENI TEVÉKENYSÉG

A Tafedim tea és a szőrös kutyatej metanolos kivonata képes gátolni a P. falciparum vagy a malária továbbterjedését is. Afrikában a maláriát is gyógyítják ezekkel a főzetekkel.
 

GYULLADÁSGÁTLÓ AKTIVITÁS

A Tafedim tea gyulladásgátlóként is igen erős mind külsőleg borogatásként, mind belsőleg használva. Hatékonysága az adott dózistól függ.
 

GALAKTOGÉN TEVÉKENYSÉG

A porított E. Hirta galaktogén aktivitást mutatott a serdülőkorban lévő tengerimalacoknál vagyis az emlőmirigyeik fejlettebbek lettek, ezáltal a későbbiekben több anyatejet tudtak termelni.
 

ASZTMA ELLENI TEVÉKENYSÉG

Úgy tűnik, hogy a Tafedim tea kiválóan alkalmas az asztma enyhítésére is, mint nagyszerűen megnyugtatja a hörgőket és a légzést is egyenletesebbé teszi.
 

HATÁSA AZ ELEKTROLIT EGYENSÚLYRA

A Tafedim tea erős diuretikus hatással is bír vagyis képes a vizelettel és a kiválasztás befolyásolásával kiegyenlíteni a szervezet elektrolit egyensúlyást.
 

HASMENÉS ELLENI TEVÉKENYSÉG

A Tafedim tea hasmenést megszüntető hatását az egerekben vizsgálták. Bebizonyították, hogy képes a ricinusolaj, az arachidonsav, a prosztaglandin hatását visszafordítani. Már 50 mg/kg igen hatásos lehet.
 

ANTIOXIDÁNS AKTIVITÁS

A Tafedim tea antioxidáns és szabadgyökfogó hatást mutatott az in vitro modellekben. Igen hatékonyan képes leszámolni azokkal az instabil vegyületekkel, amik olyan betegségekhez vezetnének, mint a rák. Lassítja az öregedést, fiatalosan tartja a bőr megjelenését és helyreállítja az általános egészségi állapotot.
 

FOGAMZÁSGÁTLÓ TEVÉKENYSÉG

A Tafedim tea 50 mg/kg-os dózisban fogyasztva csökkenti a spermiumok mortilitását és sűrűségét, valamint a mellékherék spermium előállítását vagyis a fogamzóképesség csökkenthető vele. Ez a tulajdonság hártány is lehet, így azoknak a férfiaknak, akik még gyermeket szeretnének, nem ajánlatos túl nagy dózisban és rendszeresen fogyasztani a Tafedim teát.
 

AMŐBAELLENES TEVÉKENYSÉG

A szőrös kutyatej polifenolos kivonata gátolta a növekedését az Entamoeba histolytica sejteknek még igen minimális koncentrációban is.
 

GOMBAELLENES AKTIVITÁS

A Tafedim tea és a gyógynövény alkoholos kivonatai hatékonyan pusztítják el a következő baktériumtörzseket: Colletotrichum capsici, Fusarium pallidoroseum, Botryodiplodia theobromae, Phomopsis caricae - papayae, Candida albicans és Aspergillus niger. A Tafedim tea az emberiség által használt legrégebbi gyógynövények egyikéből, az Euphorbia Hirtából készül. A teát gyakran használják az Ajurvédikus gyógyászatban és a kínai orvoslásban is. A Tafedim teát hagyományosan a női betegségek, a légúti betegségek (köhögés, nátha, hörghurut, asztma), a férges fertőzések, a vérhas, a sárgaság, a pattanások, a gonorrhoea, az emésztési problémák és a daganatok kezelésére használják. Fő hatóanyagai az alkánok, a triterpének, a fitoszterolok, a tanninok, a polifenolok, a flavonoidok.

A becslések szerint a Tafedim teát már több ezer éve használják gyógyászati célokra. Az afrikai Siddha gyógyászatban is megtalálható a Tafedim tea alapanyaga az Euphorbia Hirta. Ezt a növényt antibakteriális, féreghajtó, asztmaellenes, nyugtató, görcsoldó, fogamzásgátló, gombaölő és malária elleni tulajdonságai miatt kedvelik oly sokan.

Értékelés
(5/1)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).
Legújabb értékelés
Értékelést írta
Molnár Géza
2017-08-17
Ami tetszik: Egészséges Ami nem tetszik: szerintem jó

Régóta iszom és nagyon jó hatással van rám.